Contact

0621553631

Follow

©2018 by lefenmoed. Proudly created with Wix.com

REACTIES

Na het lezen van dit heldere en confronterende boek ben ik nog meer doordrongen van de urgentie van de noodzakelijke energietransitie. Zelfs mijn favoriete week van het jaar (wintersport) moet ik ter discussie gaan stellen. Au! En dat is de kern van wat Frits blootlegt: er is een grootse en snelle cultuur- en gedragsverandering nodig op alle fronten en alle niveau’s (indivdu, bedrijfsleven, overheid) om een veelheid aan ellende en zelfs einde aan de leefbaarheid van onze planeet te voorkomen. Must read!

Jeetje man, ik heb niet vaak dat een boek mijn beeld op zaken verandert maar jij hebt me nog meer doordrongen van wat mij en ons te doen staat.  Complimenten! Ik baal alleen wel dat ik nooit meer zo van mijn favoriete week (ski) meer kan genieten als voorheen 🤪😩

Lieve Frits, je hebt een geweldig boek geschreven! Ik lees het net uit... 

Knap hoe je de complexiteit van het onderwerp zowel inzichtelijk als persoonlijk maakt. Het zet me aan het denken, het inspireert en het geeft mij, als geblokkeerde pessimist, een goede schop onder de kont. Veel dank daarvoor!

Ik geef het door:-)

Ik vond het boek makkelijk om te lezen. Het is vlot geschreven, bijna spreektaal. De schrijver geeft woorden aan zijn zorg over klimaatverandering, en zijn zorg is onderbouwd met inzichtgevende feiten. Over de energietransitie heb ik bovendien veel geleerd. Tenslotte zet met name het laatste hoofdstuk je aan om zelf actie nemen, thuis, in je eigen gedrag en op je werk.

Wat mij betreft heeft de schrijver een hele knappe balans gevonden tussen optimisme en realisme, detail en algemene feiten, objectief en subjectief. En bovendien leest het heel prettig weg. Echt knap met dit onderwerp.

NIK_5827.jpg