Contact

0621553631

Follow

©2018 by lefenmoed. Proudly created with Wix.com

In 2016 draait de wethouder duurzaamheid van Amsterdam de gaskraan dicht in het huis van Frits Verhoef. Aan de keukentafel van dat gas(t)vrije huis uit 1884 vertelt Verhoef over wat hem dreef: zijn zorg over de razendsnelle opwarming van de aarde. Én over onze collectieve verslaving aan olie.
In de afgelopen 10 jaar is er veel gebeurd op het gebied van energietransitie (van kolen, gas en olie naar wind, zon en water). Maar het gaat niet snel genoeg. ‘We waren te druk met het bewaken van ons eigen geluk’. 
Die laatste zin komt uit een van de liedjes van De Dijk. Door het boek heen vind je songteksten van De Dijk, liedjes die een inspiratiebron waren bij het schrijven van dit boek. Lef en Moed maakt wakker, maakt bewust van wat er gaande is en zet ons aan het denken. Het klimaatakkoord van Parijs is slechts het begin. We dansen op de vulkaan. 
De opgave waar we voor staan is immens. Zo groot dat je zou kunnen denken: dat gaat de politiek wel oplossen. Of de wetenschap. Of het bedrijfsleven. Maar vergis je niet: Later is nu! En het komt nu ook aan op jouw rol, jouw lef en moed om de wereld duurzaam te maken en leefbaar te houden. Dit boek geeft je de hoop dat we vanuit die verantwoordelijkheid en met vereende krachten deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Want het moet en het zal! 
Verhoef vertelt je dit allemaal herkenbare anekdotes alsof je tegenover hem zit in die keuken, met en een goede fles wijn op tafel, terwijl de muziek van De Dijk klinkt,  pakkend en passend bij dit verhaal.